Zoeken in de website

Selecteer uw taal

VAARHUIS ,de Flark' (2003) DE VECHT

Sluis Terherne | Sneekermeer SCHEEPSHUISJE

ELEKTRISCH VAREND LIFESTYLE HOUSEBOAT

HISTORIE | van 't VAARHUIS

De Flark | 2002 - 2004

Dutch HouseBoating, dé LifeStyle trend in Nederland 

13-11- 2002 | De illustratie van de Flark (onder de tekst) is een tekening van © bni architekt Kees Westerbeek ,Het land voorbij...'
25-10- 2002 | Nederlands octrooi verleend aan Kees Westerbeek als uitvinder van de Flark.
01-09- 2003 | ANMB Waterkampioen schrijft realistische en fraaie weergave van de introductie van Neerlands eerste VaarHuis.
31-08- 2004 | HISWA te water, IJmuiden. Introductie van de Flark. Nominatie motorboot van het jaar.

HISTORIE | van 't VAARHUIS

DE FLARK IN BEELD

Speciaal voor de geΓ―nteresseerde samengesteld

Het is geen woonboot... het is een varende recreatiewoning, een pleziervaartuig.

Omdat er ooit daadwerkelijk maar één Flark is gebouwd werd en in die tijd behoorlijk voor wat 'deining' zorgde binnen de watersport en haar media, is het de hoogste tijd voor een ode aan het ontstaan van Neerlands eerste VaarHuis. Klik op 'FLARK IN BEELD' en u vindt een zorgvuldig samengestelde selectie uit de media van 2003/2004.

HISTORIE | van Flark naar Homeship

Homeship | 2006 - 2015

2004 - 2015 | Licentieperiode model Vecht 1350. Deze motorboot (homeship) is voortgekomen uit de eerder ontworpen (door Kees Westerbeek Interieurarchitekten BNI) Flark en in deze jaren doorontwikkeld i.s.m. Muriël de Wit, later bekend als Prins Homeships (PHS). Er werden tussen 2006 en 2008 totaal elf homeships gebouwd, varend of drijvend, nu in eigendom van bedrijven of particulieren.
Dit model wordt niet meer gebouwd.

HISTORIE | van Flark naar Homeship

HISTORIE | van Homeship naar 'Vaarhuis

VaarHuis | 2011 - nu

2011 - heden | Robert-Jan Wik kocht in 2010 een drijvend homeship, de PHS2. Voormalig eigenaar (scheepstimmerman) was eerder voornemens er op te gaan wonen en zo was het schip ook ingericht. Geen motor, geen schroef geen accu's etc, gewoon als drijvend object. Robert-Jan zijn passie is echter varen, zo ook met een huis! Het schip werd gesleept naar Friesland en een jaar later maakte het haar eerste 'maidentrip' als gemotoriseerd 'ScheepsHuisje'. Op de Kagerplassen kwam op uitnodiging Kees Westerbeek, de uitvinder van de Flark, aan boord. Oprechte belangsteling voor wat 'Wik' in de vaart had gebracht. Westerbeek zelf stond trots aan het roer en zei: "Zo had ik het bedoeld".

De maidentrip van dit VaarHuis van Grou naar Leiden, met alle tussenstop bij de IJsselmeer havens, Amsterdam, Zaandam en Haarlem is onvergetelijk en werd dé basis van een nieuwe missie...  Zo startte Robert-Jan met zijn bedrijf in 2011 een volledig nieuw concept in Friesland, het VaarHuis. Een luxe hotelwaardige cruise beleving. Volledig ontzorgde vakanties, cruises, dagtochten, short- & longstay ofwel een variatie aan arrangementen maar altijd inclusief unieke VaarService. U wordt gevaren met 'uw eigen' varende bungalow door onze crew en Schipper. #WijVarenU !

meer informatie:
www.vaarhuisvakanties.nl

HISTORIE | van Homeship naar 'Vaarhuis

HISTORIE | van ScheepsHuisje naar VaarAppartement

HouseBoats | 2012 - nu

2012 - 2013 | VaarHuis consultancy ontwikkelde met meerdere partners een innovatieve uitvoering, een tweeromps aluminium (elektrische) varende bungalowboot met verlengd -verlaagd- achterterras. Een volledig elektrisch varende HouseBoat, energie neutraal en onderhoudsarm. In 2013 in het Friese Terherne te water gelaten. 

Dit model 'bungalowboot' wordt (op aanvraag) in verschillende uitvoeringen gebouwd ism VaarHuis Consultancy en haar partners.

HISTORIE | van ScheepsHuisje naar VaarAppartement

HISTORIE | ontstaan VaarHuis Consultancy

VaarHuis Consultancy | 2020

2016 - heden | Ervaring door het gehele jaar (alle jaargetijden) zelf varen met varende recreatiewoningen, jarenlang gasten te ontvangen op de VaarHuizen en te luisteren naar de hun wensen en innovatie toepassen op het jarenlange ontwikkelproces gaf aanleiding deze kennis te gaan delen. Onder de naam VaarHuis Concultancy start Robert-Jan Wik in 2016 met zijn team een advies- en begeleidingsbedrijf. Naast de ontwikkeling van eigen nieuw varende houseboten, begeleidt VaarHuis Consultancy - naast scheepswerven - klanten die overwegen een 'HouseBoat' aan te schaffen en/of adviseert volledig van ontwerp tot aan de tewater lating.

HISTORIE | Terug naar klein

VaarHuis Consultancy | introductie TINYHOUSE BOOT

2017 - 2020 | Na jaren van ontwikkelen was het eind 2017 zover, de aankondiging van een Tiny House op het water, dé TiNY HOUSE BOOT. Door onze VaarHuis Consultants in aanvang geinspireerd op puur een hotelkamerboot, maar daar bleef het niet bij...

AANLEIDING | Water is nog steeds populair bij jong en oud, dit combineren wij met verrassend 'minder huis' en een originele beleving op het water... Eigenlijk gaan we 'terug' in de tijd. De Flark was immers zijn tijd al ver vooruit en was juist bedoeld als 'klein huisje' op het water.

Er werd in de afgelopen jaren al uitzonderlijk veel overschreven, Tiny Houses zijn hot. Het team van VaarHuis Consultants en haar partners vonden het dan ook de hoogste tijd voor dé Tiny House Boot. Het grootste punt van 'kritiek' over Tiny Houses op het land is het vinden van een locatie. Biedt de watervariant mogelijkheden voor de een toekomst? Een drijvend of professioneel varende Tiny House Boot is net zo mobiel als een Tiny House op het land, of met wielen op de weg. Voordeel van deze 'huis' boten is dat je niet gebonden bent aan één plek. Je kunt eenvoudig verplaatsen, ermee varen en ergens aanmeren, net als met een gewone boot. Onafhankelijk, een Tiny HouseBoat heeft eigen 'nuts' voorzieningen aan boord, tanks en is veelal 'energie-groen' en onderhoudsvrij.

TiNY HOUSE BOTEN. Deze 'Dutch Build' vaartuigen worden vanaf 2018 100% onder CE keur geproduceerd door erkende scheepswerven in Nederland en voldoen hiermee aan de eisen van een pleziervaartuig. 


OKTOBER 2018, In Aalsmeer wordt de eerste Tiny House Boot gepresenteert en gedoopt als 'TINY FLOWER BOAT', een verrassend initiatief van een groot in- en exportbedrijf in bloemen. Een boot wordt ingezet als varende 'keukentafel' als showcase om gasten tijdens het varen bloemen producten te tonen in o.a. het 'bloemenschilderij' aan boord. Een fraaie ambiance voor goede gesprekken, een innovatieve promotiontool.

NOVEMBER 2018, Loosdrecht ontvangt de eerste varende Tiny House Boot. Velen weten dat dit een historisch moment is en zoals wij wel vaker hebben gecommuniceerd, een doorbraak, juist op de Loosdrechtse Plassen. We liggen op koers!

2019, Introductie nieuw concept varende Hotelkamerboten. Niet alleen in Nederland maar ook een primeur voor in het Caribisch gebied.

HISTORIE | 2020

VaarHuis Consultancy | introductie VaarAppartement

In februari 2020 werd door DL Boats de eerste luxe varende houseboat naar Friesland gevaren. Het VaarAppartement wordt door VaarHuis Vakanties ingezet bij vakantiepark RCN de Potten.

Vanaf augustus wordt het 2e VaarAppartement verwacht bij RCN.

VAARHUIS GROEP

Introductie 2020


In 2020 introduceren wij de VAARHUIS GROEP

Hierbij komen ervaring, vakmanschap en passie bij elkaar. Wij werken al jaren met plezier samen met meerdere scheepswerven, houseboat merken en projecten waarbij VaarHuis niet alleen als 'dromer' wordt gezien maar vooral als verbinder met inhoud.

Maart 2020, we zijn terecht gekomen in een nieuwe wereld. Het COVID-19 virus heeft de wereld in een paar maanden geleerd dat SAMENwerking de essentie is, precies waarom de introductie van de VaarHuis groep ons nog meer motiveert!

Crew
| VaarHuis

Samen op een ontspannen afstand

Contact opnemen

Meer informatie?

Een vraag of u wilt een afspraak maken?

Wij zijn bereikbaar via: 
de LIVE chat- en berichtenservice, per WhatsApp, e-mail of vul het contactformulier in.

Telefoon: +31 (0) 85 483 2140 *)
E-mail:  contact@vaarhuisgroep.nl

*) Omdat de crew veelal buiten kantoor is, zijn wij telefonisch beperkt bereikbaar:

Dagelijks tussen;
βœ“ 11 en 14 uur
βœ“ 19 en 21 uur

Onze huispartners